Ribogojilište "Koćuša" Grabovo Vrilo
- mrijest matica;
- oplodnja i inkubacija ikre;
- uzgoj mlađa:
- uzgoj i tov ribe do konzumne veličine.
HACCP
- dobavljača sirovina i repromaterijala
- proizvodnog procesa
- skladištenja gotovih proizvoda
- otpreme gotovih proizvoda.
Kontrola procesa proizvodnje neeviscerirane i eviscerirane ohlađene i zamrznute kalifornijske pastrve, a koji se temelji na načelima sustava analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (HACCP), u proizvodnom procesu ribogojilišta Eurofish riba d.o.o. podrazumijeva:
- organoleptički pregled pristigle žive ribe i kontrola dokumentacije koja prati pošiljku (veterinarska svjedodžba o zdravstvenom stanju životinja)
- ispitivanje na prisustvo parazita u mesu,
- redovita mikrobiološka ispitivanja gotovih proizvoda,
- uzimanje briseva s radnih površina, opreme, ambalaže, odjela i ruku zaposlenih,
- mikrobiološka i fizikalno – kemijska ispitivanja vode u proizvodnom pogonu,
- ispitivanja kvalitete proizvoda (nutritivna i energetska vrijednost),
- kemijska ispitivanja proizvoda (histamin, rezidue, radioaktivnost),
- kontrola temperature skladištenja
- sljedivost.
Pomoću sustava sljedivosti (LOT broj) Eurofish riba prati sigurnost prehrambenog lanca od primarne i sekundarne proizvodnje do isporuke krajnjim potrošačima. Sustav sljedivosti dokumentira u obliku procedura, zapisa i evidencija i sastoji se od sljedivosti prema dobavljačima, interne sljedivosti i sljedivosti prema kupcima.
Eurofish riba redovna mikrobiološka i fizikalno – kemijska ispitivanja obavlja u ovlaštenom laboratoriju koji je akreditiran prema BAS EN ISO/IEC 17025 standardu. Neprestanim ulaganjem u suvremenu tehnologiju i edukaciju stručnog tima i djelatnika osiguravamo kvalitetan i zdravstveno ispravan proizvod jer našim potrošačima želimo pružiti uvijek ono najbolje.
Vaš Eurofish riba d.o.o.